Rólam  szólva

Gyermeked és a te egészséged szolgálatában !

Tibay Rózsa vagyok, két fiú boldog anyukája. A fiúk ugyan már nagyok, de nem felejtettem el, milyen volt kezdő édesanyának lenni: amikor tanácstalan vagy, sokat olvasol, elveszel az információ tengerben vagy éppen mindenki mást javasol.

Mielőtt a főiskolán dietetikusnak kezdtem tanulni, gyermekorvosi asszisztensként dolgoztam, és a doktornőtől megtanultam, hogy szinte minden betegség, baj visszavezethető a nem megfelelő táplálkozásra, táplálásra. A körzetünkben rengeteg táplálékallergiás kisgyermekkel találkoztunk, illetve gondoztunk cukorbeteg és más táplálkozással összefüggő betegségben szenvedő gyerekeket is.

2002-ben végeztem mint dietetikus,  páláym kezdetén felnőttekkel dolgoztam diabetológián és gasztroenterológián. A szívügyem a gyermekek helyes táplálkozása, sosem szakadtam el tőlük. Szeretek rendszeresen baba-mama klubokba járni, illetve részt venni a családokat megszólító rendezvényeken, például a kecskeméti Születésünnepen. Az Édesanyák Facebook-csoportban ugyancsak elvállaltam a szakértőséget, továbbá a Hello baby magazin hasábjain jelentek meg rendszeresen írásaim. 2017 nyarán több szakemberrel megrendeztük az Előke hozzátáplálási konferenciát. 

Az eltelt több mint 25 évben, mióta a pályán vagyok, nagyon sokféle problémával kerestek meg anyukák, jól és rosszul evő gyerekek gondjaival. 

A gyerekek és a különféle táplálékallergiák, -intoleranciák alkotják a fő irányvonalam. Szeretném folyamatosan edukálni tehát azokat, akik velük foglalkoznak: szülők, gyermekorvosok, védőnők, pedagógusok.

A dietetikán keresztül küldetésemnek tekintem az egészséges táplálásra, táplálkozásra való nevelést, a prevenció hangsúlyozását, a kicsik és nagyok oktatását, hogy már a családok szemlélete megváltozzon a szülők egészségre okításán keresztül. Ezért indítottam el kurzusaimat.

Szakterületeim a dietetikán belül:

  • várandós gondozás az étkezésben

  • szülés utáni, szoptatás alatti megfelelő étkezés kialakítása

  • hozzátáplálás (0-12 hónapos kor között)

  • kisgyermekek étrendje (1-6 év)

  • kisiskolások étrendje (6-14 év)

  • súlyproblémával küzdő gyerekek (6-14 év)

  • menzás étkeztetés, étrendtervezés cégeknek diétás étkezésben

  • ételallergiák, intoleranciák

  • kisgyemekkor dietetikája

  • kamaszkori étkezési problémák, kérédsek

Folyamatosan képzem magam és tágítom a látokörömet. Ezért elvégeztem a Vegán Tancásadó Mesterkurzust. A közeljövöben pedig szakdietetikus képzésben kívánok résztvenni. 

Elérhetőségeim.

Web: www.dietatanoda.hu (fejlesztés alatt)

E-mail: dietatanoda@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/Dietatanoda